-Vi selger i dag et veldrevet selskap med kompetente medarbeidere som står på hver dag for å skapegode resultater, og vi tror at Fjordkraft vil være en god eier for våre svenske og finske medarbeidere i SNG videre, sier konsernsjef Semming Semmingsen.

Det så mørkt ut for satsingen i Sverige da selskapet som tidligere het Kraft og Kultur ble offer for økonomisk utroskap i 2011. Regnskapsjukset hadde foregått over flere år, og rammet konsernet Troms Kraft hardt, både økonomisk og omdømmemessig.

-I dag vil jeg nytte anledningen til å berømme mine kolleger, både de som håndterte krisen og de som har sørget for god drift i de påfølgende år, sier Semmingsen. Salget markerer avslutningen for Troms Krafts satsing i utlandet. Strømsalg vil imidlertid fortsatt være viktig for konsernet gjennom en videre satsing på Ishavskraft som nasjonal merkevare.

Selskapet ønsker i tillegg å ta en ledende rolle i omstillingen til et helelektrisk Nord-Norge.

-Det skjer en enorm omstilling i Norge og verden, akkurat nå. Her ligger det mange forretningsmuligheter, og vi har allerede startet spennende prosjekter som peker framover mot et bærekraftig, fullelektrisk Nord-Norge. Dette blir helt sentralt i den videre utviklingen av Troms Kraft, og midlene fra salget av SNG kommer derfor godt med, avslutter Semmingsen.