Årets første søknadsrunde er akkurat avsluttet, og det er besluttet å støtte åtte prosjekt i denne runden. Tromsø IL sitt prosjekt RomsaDál, som fremmer informasjon om samisk kultur og språk, med mål om bredere og sterkere inkludering, har fått støtte. Sammen med støtte fra andre aktører, deriblant Sametinget, er prosjektet nå sikret videre drift, inntil man forhåpentligvis kommer over i en driftsfase.

BK Tromsø er til høsten vertskap for EM-kvalifisering på hjemmebane, hvor det blir puljespill i Tromsøhallen med Norges kvinnelandslag og tre gjestende lag. Arrangørene, som også inkluderer Norges Volleyballforbund, har store ambisjoner om å få til et grønt mesterskap, og støtten vil gå til de ulike tiltakene som skal gi ei bærekraftig turnering.

Midnattsoltrappa, som er et stort tursti-prosjekt i Lavangen ved det kjente fjellet Spanstind, har også fått støtte for å fullføre dette viktige folkehelseprosjektet. Folkehelse er også det sentrale i støtten som ble gitt til Ytre Kåfjord IL, som satser på båter uten motor; kajakk. Her går midlene til utstyr og kursing av unge kajakkpadlere. Disse støttemidlene understreker at Troms Kraft sitt fond ikke bare støtter miljøomstilling, men at vi også ser til den sosiale siden av bærekraftsbegrepet.

Derfor har også kulturhuset Kulta i Tromsdalen fått støtte til utstyrskjøp. Kulta er sosial bærekraft i praksis og har engasjert barn og unge på en fremragende måte i 30 år. IL Blåmann er i samme kategori – her har fondet gitt tilskudd til en tråkkescooter som skal legge til rette for skilek og økt trivsel i nærmiljøet.

En varmepumpe, for å spare energi, ble det også plass til denne gangen, det var Øverbygd hopp som søkte om dette. Siste tildeling gikk til Framtiden i våre hender Nord – som på kreativt vis skal lage et pop-up konsept på Tromsø Havneterminal. Her vil det bli mange tilbud til barn og unge med opplæring i hvordan man kan redusere matsvinn, ta bedre vare på det man har, og i det hele tatt hvordan man kan leve mer klimasmart. I tillegg legges det opp til en bytteordning med klær, leker, spill og utstyr.

Fra venstre: Frøydis Dalseng, Troms Kraft, Elle Nystad, RomsaDál, Stein-Gunnar Bondevik, Troms Kraft